Ο Εθνικός μας πλούτος και η πολιτική του διαχείριση

  • 30 ΔΕΚ 2012

   Ομιλία Ν.Λυγερού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

   Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (ΣΠΙΘΑ) θεωρεί ιστορικό ΧΡΕΟΣ να ενημερώσει τους Έλληνες, σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική ζώνη καθώς και τον Εθνικό ορυκτό μας...

   περισσότερα
  • 01 ΔΕΚ 2012

   Η OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ) (προφορικά – μέσω Skype)

   του Αντώνη Φώσκολου

   Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο κοινό που μας ακούει αυτή τη στιγμή. Και θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα που έγινε προ δεκαπέντε ετών με τη Ρωσία. Η Ρωσία του Γιέλτσιν είχε οδηγήσει τη χώρα σε μία καταστροφή. Είχανε δανειστεί χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χρωστούσαν στη Γερμανία και μόλις ο Γιέλτσιν έφυγε και ανέβηκε ο Πούτιν, αξιοποίησε τον ορυκτό πλούτο και ξεπλήρωσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν πέντε χρόνια και τη Γερμανία.

   περισσότερα
  • 30 ΝΟΕ 2012

   ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Α.Π. – ΣΠΙΘΑ ΠΑΤΣΙΚΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 07/11/2012

   του Πατσίκα Μιχαήλ

   Τον Μάϊο του 2010, εισήλθε η χώρα μας στο καθεστώς του Πρώτου Μνημονίου. Τον Ιούνιο, του ίδιου έτους, ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει ότι η χώρα τελεί υπό κατοχή.
   Σήμερα το ίδιο ακούμε και από τον προεξάρχοντα της Εκκλησίας τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

   περισσότερα
  • 30 ΝΟΕ 2012

   Η Ομιλία του Ηλία Κονοφάγου στο Ίδρυμα Κακογιάννη 07/11/2012

   του Ηλία Κονοφάγου

   "Θα συνεχίσω στο πνεύμα του Αντώνη Φώσκολου, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί επιστημονικά και ανταποκριθήκαμε βεβαίως στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη γιατί πιστεύουμε στο όραμά του και νομίζω το όραμά μας είναι κοινό.
   Θα επικεντρωθώ στο υποθαλάσσιο φυσικό αέριο που ανέφερε και ο Αντώνης Φώσκολος και θα μου επιτρέψετε να το δείξω σε εικόνες μια και ο Αντώνης δυστυχώς δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει από τον Καναδά αυτή τη στιγμή και θα αρχίσω από τα λάθη μας που ανέφερε ο κ. Εφιετζόγλου προηγουμένως και κοιτάξτε αυτό τον χάρτη:

   περισσότερα
  • 29 ΝΟΕ 2012

   ΑΕΠ και ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία και οι προοπτικές της

   Ανδρέας Τσιφτσιάν

   Το ΑΕΠ είναι το πιο σημαντικό μακροοικονομικό μέγεθος του Συστήματος Εθνικών Λογαριασμών. Είναι ο δείκτης που μας δίνει την συνολική αξία σε χρηματικές μονάδες των αγαθών και υπηρεσιών που παράγει μία χώρα σε ένα έτος (υπάρχουν και τριμηνιαίοι υπολογισμοί). Συνεπώς είναι ο δείκτης οικονομικής ευημερίας ή της απόδοσης της οικονομίας.

   περισσότερα
  • 15 ΝΟΕ 2012

   ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

   Γιώργου Κασιμάτη

   Ο Μίκης Θεοδωράκης, συνεχίζοντας ακούραστος και ακατάβλητος τον αγώνα του για την Ελλάδα, που αποτελεί αγώνα ολόκληρης ζωής και παραμένει μέχρι σήμερα πάντα νεανικός και απτόητος τόσο από τις σκληρές και αντίξοες ταλαιπωρίες της ηλικίας και της υγείας όσο και από την έχθρα του συστήματος εξουσίας που καταπολεμά, διέγνωσε την τεράστια πολιτική σημασία που έχει ο ελληνικός πλούτος τόσο για τους δανειστές της και για τα μεγάλα κέντρα εξουσίας που επιβουλεύονται τον «πλούτο των εθνών», όσο και για την ίδια την Ελλάδα και για τη δύναμη αντίστασης κατά της επιβουλής.

   περισσότερα
  • 12 ΝΟΕ 2012

   ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

   Μίκης Θεοδωράκης

   Συνεννοηθήκαμε και συνεργαστήκαμε - απλοί πολίτες και επιστήμονες ειδικευμένοι στην αναζήτηση και την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου- με σκοπό να αποκαλύψουμε με αδιάσειστα στοιχεία στον ελληνικό λαό τον κρυμμένο πλούτο της χώρας και ταυτόχρονα να διακηρύξουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα, ώστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής αυτής της περιουσίας να είναι ο ίδιος ο λαός.

   περισσότερα
   Admin 0,105 seconds created by Gravity.gr