Επικαιρότητα

 • 25 ΜΑΡ 2013

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

  Μίκης Θεοδωράκης

  Όταν μια Κυβέρνηση καταφεύγει στην χρήση της τυφλής βίας, είναι καταδικασμένη εθνικά, ηθικά και ιστορικά. Όταν τρομάζει με τις λέξεις «Κύπρος-Ρωμιοσύνη» και «Ελευθερία...

  περισσότερα
 • 24 ΜΑΡ 2013

  70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

  Κεντρική Επιτροπή ΚΑΠ

  Τρίπολη, 25 Μαρτίου 1943. Με αφορμή την Επανάσταση του 1821, το ΕΑΜ οργανώνει συλλαλητήριο στο κενοτάφιο του Κολοκοτρώνη, στο Πεδίο του Άρεως στην Τρίπολη. Επικεφαλής της...

  περισσότερα
 • 23 ΜΑΡ 2013

  Ελλάδα – Κύπρος ένας λαός! Ενάντια στην Τρόικα αγώνας κοινός.

  Ο Κυπριακός ελληνισμός, αντέταξε στα διευθυντήρια των Βρυξελλών, ένα γενναίο «‘Όχι». Μια θέση που εμπνέει όλες και όλους εμάς, που οργιζόμαστε μπροστά στα δουλικά «Ναι»...

  περισσότερα
 • 20 ΜΑΡ 2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το Νέο Ηρωικό ΟΧΙ της Κύπρου

  Γραφείο Τύπου ΚΑΠ

  Οι λαοί που αντιστέκονται καθορίζουν την μοίρα τους.
  Μετά το 2004 πάλι από την Κύπρο ακούστηκε το μεγάλο ΟΧΙ.
  Εμπρός στο ψευτοδίλημμα οι Κύπριοι βουλευτές επέδειξαν πατριωτική στάση δίνοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στους επίδοξους δυνάστες.

  περισσότερα
 • 19 ΜΑΡ 2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την ΚΥΠΡΟ

  Γραφείο Τύπου ΚΑΠ

  Η οικονομική πολιτική της Κύπρου, που σώρευσε πολλές ξένες καταθέσεις στο νησί, και ανέδειξε το Τραπεζικό σύστημα του νησιού σε κύριο παράγοντα της οικονομικής ευρωστίας του κράτους, συνεισφέροντας το 40% του ΑΕΠ του, φαίνεται πως δεν άρεσε στη Γερμανία.

  περισσότερα
 • 19 ΜΑΡ 2013

  Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ

  Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης ΚΑΠ

  Το προχθεσινό πραξικόπημα σε βάρος του Κυπριακού Λαού, αποτελεί την επικαιροποιημένη εκδοχή του δόγματος του ΣΟΚ.

  Η γκανγκστερική κλοπή των καταθέσεων των Κύπριων πολιτών δείχνει ότι οι Γερμανοί ληστές και οι συνεργάτες τους δεν έχουν κανένα απολύτως όριο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

  περισσότερα
 • 19 ΜΑΡ 2013

  ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  Η γενναία αντίσταση της Κύπρου στην λυσσαλέα επίθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της εκθέτει σοβαρά την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση.

  περισσότερα
 • 14 ΜΑΡ 2013

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

  Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης ΚΑΠ

  Το σύστημα δε λειτουργεί, η κατάσταση επιδεινώνεται, διαρκώς, με γεωμετρική πρόοδο, υπό το άλλοθι μιας, δήθεν, οικονομικής κρίσης που, αποτελεί ταυτόχρονα ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.

  περισσότερα
 • 10 ΜΑΡ 2013

  «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ»

  Γραφείο Τύπου Κ.Α.Π. Σπίθα

  Αύριο, Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.00 π.μ., με αφετηρία, τον ιερό, ιστορικά, Τύμβο του Μαραθώνα και σημείο προορισμού, τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, ο τραγουδιστής, Βασίλης Λέκκας, επαναλαμβάνει, για δεύτερη φορά, μετά από δυόμισι χρόνια, την αγωνιστική του πορεία, και προσκαλεί όλους τους πολίτες, να συμμετέχουν μαζί του, με σκοπό, την αφύπνιση και την προτροπή, εναντίον μιας γενικής παθητικής παρατήρησης των πολιτικών τεκταινομένων, στη χώρα μας και εναντίον της αυτοκαταστροφικής αδράνειας.

  περισσότερα
 • 08 ΜΑΡ 2013

  8/3, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: Τα κορίτσια της ουτοπίας στέκουν στην πρώτη γραμμή!

  Είναι αυτές που σε κάθε πορεία βγαίνουν στην πρώτη γραμμή. Αυτές που κάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες. Αυτές που χτυπιούνται άγρια από τα ΜΑΤ. Αυτές που τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν...

  περισσότερα
 • 08 ΜΑΡ 2013

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΣΑΒΕΣ

  Αγαπητὲ Σύντροφε Ούγκο Τσάβες,ἐκεῖ που πᾶς νὰ δώσεις τοὺς χαιρετισμοὺς μας στὸ Σπάρτακο, στοὺς ἐργάτες τοῦ Σικάγου, στοὺς Κομμουνάρους τοῦ Παρισιοῦ, στὸ Θεόδωρο...

  περισσότερα
 • 07 ΜΑΡ 2013

  ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ !

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

  Εικόνες πολέμου θυμίζουν τα γεγονότα που εξελίσσονται τώρα στην Ιερισσό.Εισβολή στο χωριό και δακρυγόνα ακόμα και σε σχολεία! Αυτή την στιγμή  λιποθυμούν παιδάκια...

  περισσότερα
 • 07 ΜΑΡ 2013

  Στο πόδι και πάλι η βόρεια Χαλκιδική! (ρεπορτάζ σε εξέλιξη από Ράδιο Θεσσαλονίκη)

  Γραφείο Τύπου Κ.Α.Π.-Σπίθα

  ..Οδομαχίες, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα ακόμα και σε σχολεία. Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο ΡΘ. Παιδιά γυμνασίου και λυκείου στις αυλές των σχολείων με αναπνευστικά προβλήματα. Άλλα λιποθύμησαν. Γιατροί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της περιοχής. "Βοηθήστε μας"

  περισσότερα
 • 06 ΜΑΡ 2013

  Η Εξέγερση του Κιλελέρ - 6 Μαρτίου 1910

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

  Αιματηρά επεισόδια, που συνέβησαν στις 6 Μαρτίου 1910 και εντάσσονται στη μακρά ιστορία του αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία. Παρότι έλαβαν χώρα κατά κύριο λόγο στην Λάρισα, πήραν το όνομά τους από το χωριό Κιλελέρ (σήμερα Κυψέλη), από το οποίο δόθηκε το έναυσμα. Η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ελληνικής αγροτιάς, που έχει την ευκαιρία να προβάλει τα αιτήματά της.

  περισσότερα
 • 06 ΜΑΡ 2013

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΠ – ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ

  Κεντρική Επιτροπή ΚΑΠ

  Ο αγώνας και η προσπάθεια του προέδρου Τσάβες για Εθνική Ανεξαρτησία της Βενεζουέλας πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πατριωτική – εθνική κυβέρνηση του κόσμου.

  περισσότερα
 • 05 ΜΑΡ 2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ακούει κανείς;

  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

  Οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα προσφοράς και αλληλεγγύης στον αποκλεισμένο από το Εθνικό Σύστημα συνάνθρωπο....

  περισσότερα
 • 05 ΜΑΡ 2013

  Κόλαφος το πόρισμα της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ για το χρυσό της Χαλκιδικής!

  Η Γενική Συνέλευση της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αριθμό 692/22-6-2012, μετά από αίτηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της Ιερισσού και των πέριξ, εξουσιοδότησε Επιτροπή ειδικών, από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, να αποφανθεί για το ‘εάν και κατά πόσο η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική είναι συμβατή με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, η Αλιεία, κ. ά.’.

  περισσότερα
 • 04 ΜΑΡ 2013

  Η Ισπανία «στέκεται όρθια» χάρις στην εντυπωσιακή αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών !

  Η αλληλεγγύη, έτσι, φτάνει στα όριά της. Και το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα το κάνει; Δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι μείωσε πρόσφατα τα επιδόματα ανεργίας για να μειώσει το έλλειμμά του. Η μόνη λύση είναι λοιπόν να οργανωθεί η κοινωνία των πολιτών.

  περισσότερα
 • 27 ΦΕΒ 2013

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για Μίκη Θεοδωράκη και Beppe Grillo!

  Γραφείο Τύπου Κ.Α.Π.-Σπίθα

  Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, επανειλημμένως έχει προβεί σε καταγγελίες και αποκαλύψεις σχετικά με τη προσπάθεια φίμωσής του Ηγέτη και Ιδρυτή του, Μίκη Θεοδωράκη, από το εξαρτημένο δίκτυο των «μεγάλων» Μ.Μ.Ε. Αυτό που συνέβη όμως στη περίπτωση της προβολής των δηλώσεων του ανθρώπου-έκπληξη των ιταλικών εκλογών, Μπέπε Γκρίλο, πραγματικά ξεπερνά κάθε προηγούμενο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα!

  περισσότερα
 • 26 ΦΕΒ 2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

  Γραφείο Τύπου Κ.Α.Π.

  Εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα σ' όλη την Ευρώπη.

  Οι Ιταλοί άνοιξαν χθες την πόρτα στο ξερίζωμα του σάπιου πολιτικού συστήματος.

  περισσότερα
Admin 0,119 seconds created by Gravity.gr