Άρθρα


Σελίδα:
  • 10 ΜΑΪ 2013

    Φοβού τους Δαναούς και δώρα (μη) φέροντας

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Μπορεί να προσάψει κανείς ότι θέλει στον Βελουχιώτη, όχι όμως απουσία στρατηγικού, «γεωπολιτικού» ενστίκτου και βαθιάς ιστορικής γνώσης. Σε αντίθεση με τον «κούτβικο», «υπαλληλικό» πυρήνα του ΠΓ, ο Άρης διέγνωσε με πλήρη καθαρότητα τις αληθινές προθέσεις και τους πάγιους στρατηγικούς σχεδιασμούς της «συμμάχου Αγγλίας», που, μετά το 1947, διαδέχεται, υιοθετώντας τις επιδιώξεις της, η Αμερική, αποφασισμένες αμφότερες να φτάσουν τον εμφύλιο και την καταστροφή της αριστεράς μέχρι το τέλος.

    περισσότερα
  • 10 ΜΑΪ 2013

    Ποιός είναι ο αληθινός χρυσός της Χαλκιδικής.

    Σάββας Μπέρδος

    Τα γεγονότα των Σκουριών Χαλκιδικής και η υποτιθέμενη επένδυση στην περιοχή φέρνουν στην επιφάνεια ξανά την σχέση που είχε, τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό κράτος και τις πολιτικές που ακολούθησε για το φυσικό περιβάλλον στην χώρα μας.

    περισσότερα
  • 09 ΜΑΪ 2013

    Ναόμι Κλάιν: Κλασικό παράδειγμα του δόγματος σοκ η Ελλάδα

    Το μεταλλείο χρυσού των Σκουριών είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και για την οικονομία και γι’αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα

    περισσότερα
  • 07 ΜΑΪ 2013

    Γεωπολιτικές του Μνημονίου

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    «Ενταφιάζεται» οριστικά, κατά τα φαινόμενα, το σχέδιο διέλευσης από την Ελλάδα του μείζονος, κρίσιμης στρατηγικής σημασίας αγωγού αερίου South Stream (με επιπλέον άμεση, μεγάλη και προφανή αμυντική σημασία για την ελληνική Θράκη, όπως άλλωστε και το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη).

    περισσότερα
  • 07 ΜΑΪ 2013

    Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ….με εντολή της τρόικας

    Νίκος Καρατουλιώτης

    Καταργούν το Α΄ και Β΄ Σώμα Στρατού, Περιορίζουν κατά 50% τους σχηματισμούς της Αεροπορίας, καταργούν διοικήσεις στο Ναυτικό σύμφωνα με τις επιταγές των δάνειων δυνάμεων για τον περιορισμό των δαπανών.

    περισσότερα
  • 07 ΜΑΪ 2013

    Mη βιώσιμο χρέος – το «απόλυτο όπλο» καταστροφής

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Το κυριότερο χαρακτηριστικό της κατάστασης που ζούμε σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι και γιατί συμβαίνει, ή πάντως το καταλαβαίνουμε πολύ λίγο. Στην Ελλάδα σε λίγο δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, ο μισός πληθυσμός είναι ήδη άνεργος, η ελληνική οικονομία είναι ένα κουφάρι.

    περισσότερα
  • 07 ΜΑΪ 2013

    ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΩΣ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Φίλοι ανησυχούν για κίνδυνο επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Κάνουν λάθος. Το σχέδιο Ανάν είναι ήδη εδώ, ονομάζεται Μνημόνιο και Δανειακή. Υποχρεώνοντας το κυπριακό κράτος να συνάψει ένα δάνειο για να σώσει τράπεζες που δεν σώζονται, μετατρέπει το ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα των μη βιώσιμων τραπεζών σε πρόβλημα μη βιώσιμου κράτους.

    περισσότερα
  • 04 ΜΑΪ 2013

    Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Γιώργος Κασιμάτης

    Η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέκυψε, δυστυχώς, στην οικονομική και πολιτική βία της Γερμανίας και της Ευρωζώνης, υπερψηφίζοντας, με πλειοψηφία δύο ψήφων, το προετοιμασμένο από το Νοέμβριο 2012 πακέτο συμφωνιών με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

    περισσότερα
  • 04 ΜΑΪ 2013

    Ο μύθος της Γερμανίας: Δεν κοστίζει ούτε σεντ να σώσουν τους τεμπέληδες του Νότου

    Στην κατάρρευση του μύθου πως οι φορολογούμενοι του Βορρά επωμίζονται τα χρέη του προβληματικού νότου εστιάζει το Reuters.

    περισσότερα
  • 04 ΜΑΪ 2013

    Ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις!!

    Τι είχε σχεδιάσει ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις!!

    περισσότερα
  • 02 ΜΑΪ 2013

    Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

    Μίκης Θεοδωράκης

    Την επανάσταση δεν την διαπραγματεύεσαι. Την κάνεις! Το ίδιο και την Αντίσταση. Από τη στιγμή που η Αντίσταση κατά του Μνημονίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν είναι πια Αντίσταση αλλά παγίδευση στην λογική του Μνημονίου συμπαρασύροντας και εκμηδενίζοντας το Μέτωπο των χθεσινών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

    περισσότερα
  • 02 ΜΑΪ 2013

    ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

    Μίκης Θεοδωράκης

    Το προοδευτικό μαζικό μας Κίνημα ελέγχεται ιδεολογικά και πολιτικά από τα δύο κόμματα της ιστορικής Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Που το καθένα για δικούς του λόγους, επειδή έχουν παραιτηθεί από την προοπτική της ριζοσπαστικής-επαναστατικής αλλαγής με στόχο την Παλλαϊκή Εξουσία στα πλαίσια της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, χτυπούν μετωπικά (όπως έγινε με την Σπίθα) κάθε ιδέα-κίνηση-οργάνωση που θα προσπαθήσει με τα συνθήματα αυτά να δημιουργήσει ένα Μέτωπο Παλλαϊκής Εξουσίας συμπαρασύροντας τις απονευρωμένες μάζες τόσο στους χώρους που ελέγχουν όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο που εξ ίσου πλήττονται από τους ίδιους εχθρούς, είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και έξω από μερικές διαφορές αποβλέπουν σε κοινές λύσεις τόσο κοινωνικές όσο και εθνικές.

    περισσότερα
  • 29 ΑΠΡ 2013

    ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Η σημερινή ημέρα αποτελεί μαύρη μέρα για τον ελληνισμό. Σαν σήμερα, στις 27 Απρίλη του 1941, τα γερμανικά στρατεύματα εισέβαλλαν στην Αθήνα και ύψωσαν τη σβάστικα, το μισητό σύμβολο του ναζισμού στην Ακρόπολη.

    περισσότερα
  • 29 ΑΠΡ 2013

    Εδώ υπάρχει - και θα υπάρχει για πάντα - η Κάνδανος

    Η Κάντανος είναι τόπος πανέμορφος. Χαρακτηριστικός είναι ο ελαιώνας της περιοχής ηλικίας 600 ετών και άνω. Υπήρξε παλιά έδρα επισκόπου. Έχει σπαρμένες στην περιοχή πολλές εκκλησίες του 13ου-14ου αιώνα.

    περισσότερα
  • 27 ΑΠΡ 2013

    ΕΞΑΝΤΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ: «Γιατί έσπασε ο άξονας Λευκωσίας-Μόσχας»

    Συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο

    Πρώτη φορά από την έναρξη της κυπριακής κρίσης, ένας υψηλά ιστάμενος παράγων της ρωσικής πολιτικής, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, «εξ απορρήτων» του Προέδρου Πούτιν, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τον αγγλοσαξωνικό τύπο, λύνει τη σιωπή του αποκαλύπτοντας «τι παίχτηκε» μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας και στέλνοντας ένα έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς Κύπρο-Ελλάδα.

    περισσότερα
  • 25 ΑΠΡ 2013

    ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ - Μίκης Θεοδωράκης

    Με την ανανεωμένη μας σελίδα η Κ.Α.Π. (Σπίθα) κάνει μια νέα αρχή. Ή μάλλον επιστρέφει στην αρχική ιδέα-πρόταση για την δημιουργία μιας Κίνησης Ιδεών. Η πείρα που αποκτήσαμε δεν πήγε χαμένη.

    περισσότερα
  • 22 ΑΠΡ 2013

    Καταστροφή μιας χώρας, καταστροφή μιας ηπείρου

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Η απόφαση του Eurogroup (δηλαδή όλων των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της κυπριακής και της ελληνικής), της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ για την Κύπρο θα περάσει ίσως στην ιστορία ως η ταχύτερη καταστροφή κράτους – τύφλα νάχει ο Γκουντέριαν, με τους αστραπιαίους πολέμους του.

    περισσότερα
  • 22 ΑΠΡ 2013

    ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Ο «ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ» ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΡΩΣΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

    περισσότερα
  • 22 ΑΠΡ 2013

    Γερμανική επέλαση στην Ευρώπη με όχημα το ευρώ

    Του Περικλή Νεάρχου Πρέσβεως ε.τ.

    Η επιβολή στην Κύπρο, υπό τον εκβιασμό της άμεσης χρεοκοπίας, μιας δρακόντειας λύσεως παρά την απόρριψη της προηγούμενης από την Κυπριακή Βουλή, έδωσε επιχειρήματα στους απολογητές των πολιτικών της τρόικας και των Μνημονίων να υποστηρίζουν ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και ότι η υποταγή στα κελεύσματα της τρόικας είναι δήθεν μονόδρομος. Η προπαγάνδα αυτή αγγίζει και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, που δεν ταυτίζεται με τους γνωστούς προθύμους της εθελοδουλείας και τον συνήθη χορό των υποτελών.

    περισσότερα
  • 03 ΑΠΡ 2013

    Τρίτη επιστολή προς Κύπριο φίλο (Ελλάδα, Κύπρος και ευρώ)

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Αγαπητέ Γιόζεφ Κ.

    Μου τηλεφωνείς, με ξεχνάς, μου ξανατηλεφωνείς. Μου ξαναλές ότι είχα δίκηο στις προβλέψεις μου κι ότι εσείς είχατε άδικο που με λέγατε «Κασσάνδρα», «απαισιόδοξο», «ακραίο», «ιδιόρρυθμο», ότι «δεν ξέρω το κυπριακό». Σημασία δεν έχει όμως ποιος, όσο γιατί είχε δίκηο. Φοβάμαι, ότι, ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό γιατί το μοντέλο που χρησιμοποίησα παρήγαγε, δυστυχέστατα, σωστές προβλέψεις. Θα αναγκαστώ να επανέλθω όταν βρω λίγο χρόνο.

    περισσότερα
Σελίδα:
Admin 0,123 seconds created by Gravity.gr