Άρθρα


Σελίδα:
 • 27 ΜΑΪ 2013

  Ποιητικά αφιερώματα

  Στις 22 Μαϊου, στα πενήντα χρόνια που συμπληρώθηκαν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη, αναρτήσαμε δυο ποιήματα - του Τάσου Λειβαδίτη και του Γιάννη Ρίτσου- που βρήκαμε στο 1ο αφιέρωμα στο Γρηγόρη Λαμπράκη, από την ιστοσελίδα μας [www.lamprakides.gr].

  περισσότερα
 • 18 ΜΑΪ 2013

  ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ

  του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Σκηνικό έντασης στήνουν οι δυτικές δυνάμεις που επεμβαίνουν στη Συρία, προετοιμάζοντας είτε άμεση στρατιωτική επέμβαση, είτε παροξυσμό του «ισλαμιστικού χάους» στη χώρα.

  περισσότερα
 • 18 ΜΑΪ 2013

  Συρία, Κύπρος και Ευρώ

  του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει την τεχνική προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ενώ, αν πιστέψουμε την ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, που φημολογείται ότι συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες, ο Πούτιν προειδοποίησε με έντονο τρόπο ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον τέτοιας προοπτικής, διατάσσοντας επιτάχυνση παραδόσεων ρωσικών όπλων στη Δαμασκό. Οι Αμερικανοί πιέζουν ταυτόχρονα τον Ερντογάν να δεχθεί στάθμευση ισραηλινών αεροσκαφών στη χώρα του.

  περισσότερα
 • 17 ΜΑΪ 2013

  Συμβολή μιας απόστρατης εκπαιδευτικού

  της Αντωνίας Βαρθαλίτου

  Μάιος 15th, 2013 Δεν επιστρατεύτηκα, γιατί πρόλαβα να αποστρατευτώ.Δεν ξέρω τι θα έκανα, αν ήμουν εν ενεργεία.Και λέω "εν ενεργεία", γιατί ενεργή δεν έχω πάψει να αισθάνομαι....

  περισσότερα
 • 17 ΜΑΪ 2013

  ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

  Η πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τη Γερουσία και τη Βουλή της Νότιας Νέας Ουαλίας της Αυστραλίας, η αναγνώριση της Γενοκτονίας...

  περισσότερα
 • 16 ΜΑΪ 2013

  Γλέζος στη Die Welt: Κλείνω τα 91- Δεν έχω καιρό ούτε για ψέματα, ούτε για μισές αλήθειες

  Ένα συγκλονιστκό άρθρο του Μανόλη Γλέζου για την Die Welt δημοσίευση η Γερμανική εφημερίδα στις 3 Μαίου.

  περισσότερα
 • 10 ΜΑΪ 2013

  Φοβού τους Δαναούς και δώρα (μη) φέροντας

  του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Μπορεί να προσάψει κανείς ότι θέλει στον Βελουχιώτη, όχι όμως απουσία στρατηγικού, «γεωπολιτικού» ενστίκτου και βαθιάς ιστορικής γνώσης. Σε αντίθεση με τον «κούτβικο», «υπαλληλικό» πυρήνα του ΠΓ, ο Άρης διέγνωσε με πλήρη καθαρότητα τις αληθινές προθέσεις και τους πάγιους στρατηγικούς σχεδιασμούς της «συμμάχου Αγγλίας», που, μετά το 1947, διαδέχεται, υιοθετώντας τις επιδιώξεις της, η Αμερική, αποφασισμένες αμφότερες να φτάσουν τον εμφύλιο και την καταστροφή της αριστεράς μέχρι το τέλος.

  περισσότερα
 • 10 ΜΑΪ 2013

  Ποιός είναι ο αληθινός χρυσός της Χαλκιδικής.

  του Σάββα Μπέρδου

  Τα γεγονότα των Σκουριών Χαλκιδικής και η υποτιθέμενη επένδυση στην περιοχή φέρνουν στην επιφάνεια ξανά την σχέση που είχε, τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό κράτος και τις πολιτικές που ακολούθησε για το φυσικό περιβάλλον στην χώρα μας.

  περισσότερα
 • 09 ΜΑΪ 2013

  Ναόμι Κλάιν: Κλασικό παράδειγμα του δόγματος σοκ η Ελλάδα

  Το μεταλλείο χρυσού των Σκουριών είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και για την οικονομία και γι’αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα

  περισσότερα
 • 07 ΜΑΪ 2013

  Γεωπολιτικές του Μνημονίου

  του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  «Ενταφιάζεται» οριστικά, κατά τα φαινόμενα, το σχέδιο διέλευσης από την Ελλάδα του μείζονος, κρίσιμης στρατηγικής σημασίας αγωγού αερίου South Stream (με επιπλέον άμεση, μεγάλη και προφανή αμυντική σημασία για την ελληνική Θράκη, όπως άλλωστε και το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη).

  περισσότερα
 • 07 ΜΑΪ 2013

  Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ….με εντολή της τρόικας

  του Νίκου Καρατουλιώτη

  Καταργούν το Α΄ και Β΄ Σώμα Στρατού, Περιορίζουν κατά 50% τους σχηματισμούς της Αεροπορίας, καταργούν διοικήσεις στο Ναυτικό σύμφωνα με τις επιταγές των δάνειων δυνάμεων για τον περιορισμό των δαπανών.

  περισσότερα
 • 07 ΜΑΪ 2013

  Mη βιώσιμο χρέος – το «απόλυτο όπλο» καταστροφής

  του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Το κυριότερο χαρακτηριστικό της κατάστασης που ζούμε σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι και γιατί συμβαίνει, ή πάντως το καταλαβαίνουμε πολύ λίγο. Στην Ελλάδα σε λίγο δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, ο μισός πληθυσμός είναι ήδη άνεργος, η ελληνική οικονομία είναι ένα κουφάρι.

  περισσότερα
 • 07 ΜΑΪ 2013

  ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΩΣ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

  του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Φίλοι ανησυχούν για κίνδυνο επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Κάνουν λάθος. Το σχέδιο Ανάν είναι ήδη εδώ, ονομάζεται Μνημόνιο και Δανειακή. Υποχρεώνοντας το κυπριακό κράτος να συνάψει ένα δάνειο για να σώσει τράπεζες που δεν σώζονται, μετατρέπει το ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα των μη βιώσιμων τραπεζών σε πρόβλημα μη βιώσιμου κράτους.

  περισσότερα
 • 04 ΜΑΪ 2013

  Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  του Γιώργου Κασιμάτη

  Η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέκυψε, δυστυχώς, στην οικονομική και πολιτική βία της Γερμανίας και της Ευρωζώνης, υπερψηφίζοντας, με πλειοψηφία δύο ψήφων, το προετοιμασμένο από το Νοέμβριο 2012 πακέτο συμφωνιών με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

  περισσότερα
 • 04 ΜΑΪ 2013

  Ο μύθος της Γερμανίας: Δεν κοστίζει ούτε σεντ να σώσουν τους τεμπέληδες του Νότου

  Στην κατάρρευση του μύθου πως οι φορολογούμενοι του Βορρά επωμίζονται τα χρέη του προβληματικού νότου εστιάζει το Reuters.

  περισσότερα
 • 04 ΜΑΪ 2013

  Ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις!!

  Τι είχε σχεδιάσει ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις!!

  περισσότερα
 • 02 ΜΑΪ 2013

  Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  του Μίκη Θεοδωράκη

  Την επανάσταση δεν την διαπραγματεύεσαι. Την κάνεις! Το ίδιο και την Αντίσταση. Από τη στιγμή που η Αντίσταση κατά του Μνημονίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν είναι πια Αντίσταση αλλά παγίδευση στην λογική του Μνημονίου συμπαρασύροντας και εκμηδενίζοντας το Μέτωπο των χθεσινών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

  περισσότερα
 • 02 ΜΑΪ 2013

  ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

  του Μίκη Θεοδωράκη

  Το προοδευτικό μαζικό μας Κίνημα ελέγχεται ιδεολογικά και πολιτικά από τα δύο κόμματα της ιστορικής Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Που το καθένα για δικούς του λόγους, επειδή έχουν παραιτηθεί από την προοπτική της ριζοσπαστικής-επαναστατικής αλλαγής με στόχο την Παλλαϊκή Εξουσία στα πλαίσια της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, χτυπούν μετωπικά (όπως έγινε με την Σπίθα) κάθε ιδέα-κίνηση-οργάνωση που θα προσπαθήσει με τα συνθήματα αυτά να δημιουργήσει ένα Μέτωπο Παλλαϊκής Εξουσίας συμπαρασύροντας τις απονευρωμένες μάζες τόσο στους χώρους που ελέγχουν όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο που εξ ίσου πλήττονται από τους ίδιους εχθρούς, είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και έξω από μερικές διαφορές αποβλέπουν σε κοινές λύσεις τόσο κοινωνικές όσο και εθνικές.

  περισσότερα
 • 29 ΑΠΡ 2013

  ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Η σημερινή ημέρα αποτελεί μαύρη μέρα για τον ελληνισμό. Σαν σήμερα, στις 27 Απρίλη του 1941, τα γερμανικά στρατεύματα εισέβαλλαν στην Αθήνα και ύψωσαν τη σβάστικα, το μισητό σύμβολο του ναζισμού στην Ακρόπολη.

  περισσότερα
 • 29 ΑΠΡ 2013

  Εδώ υπάρχει - και θα υπάρχει για πάντα - η Κάνδανος

  Η Κάντανος είναι τόπος πανέμορφος. Χαρακτηριστικός είναι ο ελαιώνας της περιοχής ηλικίας 600 ετών και άνω. Υπήρξε παλιά έδρα επισκόπου. Έχει σπαρμένες στην περιοχή πολλές εκκλησίες του 13ου-14ου αιώνα.

  περισσότερα
Σελίδα:
Admin 0,135 seconds created by Gravity.gr